logo

Reconstructie Dorpskern Zwammerdam

Dit idee is deels opgenomen

Likes

0
0
0
0
0
0

Status

Dit idee is deels opgenomen

Plein met fonteintjes en bankjes

Door: Marc Samsom
July 22, 2020
Gemeente Alphen aan den Rijn | 7 sep. 2020, 09:00

Dit idee is deels opgenomen in het ontwerp. De Plataan wordt vervangen. Er is in het ontwerp geen rekening gehouden met een fontein en bankjes, het gebied wordt aangemerkt als woonerf.

Een idee om het Plein anders in te richten. Het idee is gebaseerd op de inrichting van het Thorrbeckeplein in Alphen

Een van de ideeen op deze site is om het Plein autoluw te maken. We houden 4 parkeerplekken over vervangen de plataan door kleinere bomen (lindes) en tussen de bomen een open ruimte. Een open ruimte om te zitten en misschien te spelen. Wij zaten gisteren aan het Thorbeckeplein in Alphen en zagen toen die leuke fonteintjes. Dat trekt mensen aan. Mooie bankjes en fonteintjes. 


Argumenten

Argumenten voor

Jozef | July 23, 2020 7:50 AM

Ik ben voor het vormen van een ontwerpteam dat onder begeleiding van een architect die een visie op dorpspleintjes heeft binnen korte tijd drie mogelijkheden schetst. De opdracht geeft randvoorwaarden (4 parkeerplaatsen) mee en doelstellingen (vergroening, rust en ruimte en aandacht naar de omliggende gebouwen in eerste optie; zo nog twee opties te bedenken). Bij dit plein zal het de “kunst van het weglaten” zijn.

Reageren
Jozef | July 23, 2020 7:59 AM

De kunst van het weglaten zie je bij misschien het mooiste plein ter wereld, dat van Sienna.Patrick | August 1, 2020 9:04 AM

Dit zou een heel mooi beeld geven en de sfeer van de oude kern waarborgen. Maar als er dan géén eenrichtingsverkeer gehanteerd gaat worden (én de weg aan het Plein smaller is gemaakt) waar moeten de auto's elkaar dan passeren?

Reageren


Argumenten tegen

Heb je een goed argument tegen? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel