logo

Reconstructie Dorpskern Zwammerdam

Dit idee is opgenomen

Likes

0
0
0
0
0
0

Status

Dit idee is opgenomen

Onsamenhangend wegbeeld

Door: Jochem van Wijngaarden
July 6, 2020

Het wegbeeld op de kruising tussen de Swadenburgerdam en Burgemeester Hoogenboomstraat is niet samenhangend en ook niet voldoende duidelijk.

Er is door de toegepaste betontegels een groot grijs vlak, wat breekt met de toegepaste gebakken klinkers die door de Swadenburgerdam heen liggen. Een mooiere oplossing zou zijn om de kruising zichtbaarder te maken, maar toch ook inpassen in de omgeving door daar gekleurde gebakken straatklinkers (bijv. geel) toe te passen. Aan de linkerzijde van de weg zou de aanwezige molgoot doorgetrokken kunnen worden en aan de rechterkant met de bocht mee, aansluitend op de molgoot van de Hoogenboomstraat. 


Argumenten

Argumenten voor

Jozef | July 8, 2020 7:34 AM

Nu is rechtsaf een kort stukje “woonerf” en de rest niet (Swaedenburgerdam, Hoogenboomstraat, enz.). Uniformering naar woonerf in gepaste stijl zal van grote meerwaarde kunnen zijn en benadrukken dat het een “ verblijfsgebied” en geen “verkeersgebied” is.

Reageren


Marc | July 7, 2020 8:05 AM

ik moest even zoeken wat een molgoot is. Sowieso passen deze betontegels niet in deze buurt. Als je leest bij de andere ideeen zie je dat de hoogenboomstraat snel vol met water staat. Als die molgoten helpen om dat te voorkomen, is dit een prima idee.

Reageren


Argumenten tegen

Heb je een goed argument tegen? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel