logo

Reconstructie Dorpskern Zwammerdam

Dit idee is deels opgenomen

Likes

0
0
0
0
0
0

Status

Dit idee is deels opgenomen

Verkeersveiligheid en verkeersbewegingen

Door: Patrick van Leeuwen
July 4, 2020
Gemeente Alphen aan den Rijn | 7 sep. 2020, 09:00

Dit idee is deels opgenomen in het ontwerp. Het gebied wordt aangeduid als woonerf. Eenrichtingsverkeer zorgt voor een toename van het verkeer in de straten eromheen.

De uitstraling van de oude kern terugbrengen door verkeersbeperkende maatregelen te nemen.

De inrichting zodanig te maken dat het aantal verkeersbewegingen door de oude kern (Molenstraat, Plein en Swadenburgerdam) afneemt door éénrichtingsverkeer toe te passen of er een autoluwe zone van te maken. Het niet kunnen passeren en het door automobilisten zelf creëren van passeervakken en parkeerplaatsen, tot het verleden laten. Eventueel meer antiparkeerpaaltjes (in de stijl welke in het karakter van de oude kern past) plaatsen zodat je veilig je eigen voordeur uit kan stappen.


Argumenten

Argumenten voor

Patrick | August 1, 2020 8:44 AM

Als het Plein smaller gemaakt gaat worden, waar moeten, wanneer je geen eenrichtingsverkeer gaat hanteren, de auto's elkaar passeren? Dan wordt dezelfde situatie gecreëerd als op de Swadenburgerdam en dat moet niet de bedoeling zijn.

Reageren


Patrick | August 1, 2020 8:42 AM

Vanaf de brug een verbod voor het inrijden van de Molenstraat hanteren en dat er dan enkel eenrichtingsverkeer vanaf de Spoorlaan/Vinkenbuurt de Swadenburgerdam ingereden kan worden. Dit in combinatie met andere ideeën welke gericht zijn om het te hard rijden tegen te gaan. Passeren van auto's blijkt al tijden een groot probleem in de Swadenburgerdam en dit los je alleen op met eenrichtingsverkeer.

Reageren


Marc | July 6, 2020 1:48 PM

Ik ben het deels eens, maar de vraag is waar moet het verkeer dan heen? Kerklaan is ook niet heel handig, en helemaal omrijden via akerboomseweg ook niet. Eenrichtingverkeer zorgt er vaak voor dat verkeer harder gaat rijden (geen tegenliggers meer), ook niet ideaal. Mijn idee is dat je het zeker op het plein smaller moet maken, zodat automobilisten minder overzicht hebben. Daarnaast parkeervakken duidelijker aangeven en zo plaatsen dat foutparkeren gewoon niet meer kan.

Reageren
Jaap | July 9, 2020 11:53 AM

hele gebied eenvorming en "vrij" bestraten, geen belijning, alleen voor Parkeervakken, absoluut geen vrachtwagens meer, De vuilniswagen is echt een monster die de straat regelmatig beschadigd al bij het inrijden van de SwadenburgerdamPatrick | August 1, 2020 8:50 AM

De kern van de hele herinrichting van de oude kern is het beperken van het aantal verkeerbewegingen waardoor gemotoriseerd verkeer en daardoor veel bedrijfswagens (met aanhangers) deze route gaan mijden.

Reageren


Argumenten tegen

wilma | July 6, 2020 11:17 AM

Met eenrichting verkeer verhoogd de snelheid, Wel zou er een inrij verbod voor vrachtwagens gehandhaafd moeten worden.

Reageren
Thijs | July 6, 2020 8:19 PM

Zeker de grote van de vuilnis wagens is ook echt een probleem ook omdat deze veel te zwaar zijn voor deze straten

Patrick | August 1, 2020 8:57 AM

zoals er maatregelen (en ingediende ideeën) zijn om fout parkeren en dergelijke tegen te gaan zijn er ook maatregelen (en ingediende ideeën) te bedenken om te snel rijden tegen te gaan.Login om verder te gaanCancel