logo

Reconstructie Dorpskern Zwammerdam

Dit idee is opgenomen

Likes

0
0
0
0
0
0

Status

Dit idee is opgenomen

Overstromingspreventie

Door: Jan Lodder
July 1, 2020

Wij wonen vlak bij het laagste punt van Zwammerdam. Het is een feit dat bij hevige regen buien, bij ons het rioleringswater omhoog komt.

Een paar jaar geleden heeft de Gemeente al een paar straat kolken op de aparte hemelwater afvoer aangesloten. Nu is dat nog voldoende gebleken (de brandweer is maar twee keer geweest) maar met de klimatologische  vooruitzichten is het systeem kwetsbaar. De oplossing zou kunnen wezen om met straten  niet te snel naar de hoogt van de Swadenburgerdam te werken zodat het water wat uit het riool omhoog komt kan wegstromen naar de sloot. Geen Brandweer meer bellen en geen angst voor overstroming.


Argumenten

Argumenten voor

Marc | July 6, 2020 1:53 PM

We zien op het plein geen enkel probleem met regenwater, hoe hard het ook gaat. Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat het plein hoog ligt ten op zichte van de andere straten. Ik denk dat we bij de nieuwe indeling heel goed moeten kijken naar dit soort niveauverschillen. Daarnaast 30 x 30 tegels weghalen en vervangen door meer open bestrating en groenvakken.

Reageren
Jochem | July 6, 2020 5:00 PM

Er zou evt. ook onderzocht kunnen worden of speciale (extra) waterpasserende bestrating i.c.m. een open wegfundering mogelijk is. Dan infiltreert er meer regenwater de ondergrond in, wat de grondwaterstand ook beter op peil houdt, waarmee je paalrot aan houten funderingspalen (als deze bij historische panden in de dorpskern zijn toegepast) en daarmee funderingsschade kunt voorkomen.Thijs | July 6, 2020 8:34 PM

Dat is een goed idee maar kunnen ze niet ook nog aan het eind van de straat die paddestoel drempel ( hoek buitendorpstr) weg halen en er 2 drempels in leggen om het overtollige water over het gras richting de sloot te laten lopen ? De laatste keer bleef daar het water tegen aan staan toen het zo hard heeft geregend

Reageren


Argumenten tegen

Heb je een goed argument tegen? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel