logo

Reconstructie Dorpskern Zwammerdam

Dit idee is opgenomen

Likes

0
0
0
0
0
0

Status

Dit idee is opgenomen

Plataan vervangen door lindes

Door: Marc Samsom
June 30, 2020

De plataan die nu op Plein staat beschadigt met haar wortels zowel de bestrating als fundering van woningen

Elk jaar breken wij de stoep open om de wortels van plataan die naar ons huis toelopen weg te halen. Bestrating ligt nu dankzij de wortels schots en scheef. We zouden willen voorstellen om deze grote boom te vervangen door een aantal kleinere lindes, die ook de vorm van het plein benadrukken, ervoor zorgen dat doorgaand verkeer minder overzicht heeft en dus langzamer moet rijden, en tevens als afbakening van parkeerplaatsen zodat foutparkeren niet meer kan.  


Argumenten

Argumenten voor

Patrick | July 4, 2020 12:11 PM

Prima oplossing voor uitstraling van het plein (oude kern) en verkeersveiligheid in het algemeen. Het ontmoedigen van het aantal verkeersbewegingen door de kern (Molenstraat, Plein en Swadenburgerdam), en met name van werkbusjes en klapperende aanhangwagens zou een welkome oplossing zijn! Wellicht ook in het vervolg van deze actie de oude kern éénrichtingsverkeer maken of autoluw.

Reageren


Paul | July 12, 2020 9:27 PM

In een voorstel van een werkgroepje van vele jaren geleden zijn leilindes voorgesteld aan de kant van plein 2 en 3. Volgens mij hebben die er lang geleden ook gestaan.

Reageren


Argumenten tegen

Heb je een goed argument tegen? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel