logo

Reconstructie Dorpskern Zwammerdam

Dit idee is deels opgenomen

Likes

0
0
0
0
0
0

Status

Dit idee is deels opgenomen

Inrichting Plein

Door: Marc Samsom
June 30, 2020
Gemeente Alphen aan den Rijn | 7 sep. 2020, 09:00

Dit idee is deels opgenomen in het ontwerp. Vanwege toegankelijkheidseisen, bijv. rolstoeltoegankelijkheid, is het niet haalbaar om niveauverschillen zoals verlaging plein, opstapjes en stoepen te realiseren.

Plein moet weer een plein worden, in plaats van parkeerplaats en doorgaande weg.

Het plein verlagen naar het orgineel niveau, opstapjes voor huizen, en duidelijke stoepen. Huidige bestrating past niet bij dit historische plein. Vervangen door klinkers zodat water ook makkelijker tussen de bestrating door kan. Tenslotte bomen. De plataan midden op het plein beschadigt met haar wortels fundering (plein 8) en bestrating. De plataan vervangen door lindes die de vorm van het plein (driehoek) benadrukken. En tevens als afbakening gaan dienen voor het parkeren. 


Argumenten

Argumenten voor

Patrick | July 4, 2020 12:22 PM

De wortels van de plataan op het terrein van De Ipse, Burg. Hoogenboomstraat, beschadigt ook de bestrating en leidt in meer opzichten tot overlast. Aangezien dit openbare ruimte betreft is het wellicht de taak van de gemeente om hier actie op te ondernemen richting Stichting De Ipse.

Reageren


Jozef | July 9, 2020 8:36 AM

Het plein meer als verblijfsgebied, woongebied en “langzame passage” moet worden beschouwd. De inrichting moet daaraan meewerken. In de driehoek wil je geen auto’s zien, wel passend groen en waterabsorberende elementen.

Reageren


René | August 22, 2020 6:52 PM

prima, mits er voldoende parkeerplekken overblijven. Bovendien zou een laadpaal welkom zijn....

Reageren


Argumenten tegen

Heb je een goed argument tegen? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel